Često postavljana pitanja

Što je ustvari prozračivanje s rekuperacijom?

Rekuperacija je proces obnavljanja topline u kojem je dopušteno istodobno dovod i odvod zraka bez miješanja suprotnih struja. Zrak prolazi kroz izmjenjivač topline instaliran unutar uređaja. Dovodni i ispušni zrak potpuno su odvojeni i ne miješaju se međusobno niti unutar uređaja, niti iznutra i izvana ventilacijske jedinice.

Zašto je izmjenjivač topline napravljen od bakra?

Bakar je izvrstan provodnik topline i prirodni antiseptik (najsličniji srebru). Bakar u rekuperatoru stvara okruženje koje omogućuje dezinfekciju zraka pa virusi, bakterije i mikrobi gube sposobnost preživljavanja. Bakreni izmjenjivači topline omogućuju dezinfekciju zraka, tako da sustav radi bez filtera. Zahvaljujući izravnim i kratkim cjevovodima, očuvana je prirodna energija čistog zraka “prana” i njen negativni ionski sastav.

Koliko je zahtjevna ugradnja rekuperatora?

Ugradnja je brza i jednostavna: potrebno je napraviti proboj u vanjski zid ili otvor u koji se ugrađuje radna jedinica pomoću montažne pjene ili druge vrste brtvenih materijala. Vidljive su samo ventilacijske rešetke, jedna na unutarnjem zidu prostorije, a druga na pročelju. Dostupni su i modeli za ugradnju ventilacijske jedinice u sobu.

Kako upravljati rekuperatorom?

Uz pomoć daljinskog upravljača ili putem mobilne aplikacije.

Kakav je rezultat rekuperacije s Prana rekuperatorom?

“Prana” ne samo da prozračuje sobu, već pruža i dovoljnu količinu prethodno zagrijanog zraka koji dolazi izvana i zasićen je kisikom i prirodnim ionima. Zahvaljujući učinkovitosti izmjenjivača topline, sustav omogućuje značajno smanjenje troškova grijanja stana zimi i hlađenja ljeti.

Kako odstraniti plijesan?

Muči li vas plijesan? Uklonite i uništite lokalno. Kontrolirajte ventilaciju sustavom za rekuperaciju zraka koji omogućuje kvalitetan zrak, smanjuje vlažnost u sobi, a zidovi se isušuju i plijesan nestaje.

Koliko su glasni prana rekuperatori?

Prana rekuperatori su dizajnirani za izrazito tihi rad, a na noćnom režimu rada, rekuperatori su gotovo nečujni

Ugradnja rekuperatora

ZA UPOTREBU U KUĆANSTVU I POSLOVNIM PROSTORIMA 

Pošaljite upit

Pravila privatnosti